Adoption, scams and regulator FUD: 2020’s biggest crypto disappointments

0
2

Mens 2020 har været et skelsættende år for kryptorummet, har der været et par bemærkelsesværdige forsinkelser. På trods af den voksende almindelige accept af virtuelle valutaer skaber nogle regeringer stadig politikker, der kvæler innovation og placerer deres lande i en ulempe i den nye digitale økonomi.

Decentraliseret finansiering var et vigtigt samtalepunkt ind i året, og markedssegmentet skuffede ikke med massiv vækst i investeringer i hele 2020. Men useriøse aktører distribuerede løbende detaljerede svindel og kørte på DeFi-hype til fleeceofre.

Bortset fra det led flere projekter opportunistiske fortjensteangreb med lynlånsudnyttelse og arbitrage, der drænede midler fra likviditetspuljer. Selvom der er et argument for ikke at kalde disse begivenheder for “hacks”, tilbyder de i stærk lettelse nogle af DeFi-rummets voksende smerter, når deltagerne arbejder på at realisere det endelige mål om demokratisering af finansiering.

I 2020 efterlader kryptobørs stadig betydelige midler i sårbare hot-tegnebøger. Mens kryptokurrency-tyveri faldt markant i løbet af året, er rapporter om platforme, der er blevet hacket, og brugerindskud og data, der bliver aflyst, ikke mindre et tilbageslag end de tidligere år, selvom sådanne nyheder næppe påvirker markederne i disse dage.

Med hensyn til udvekslingerne nærmer 2020 sig slutningen, og flere højt profilerede platforme har endnu ikke vedtaget protokolforbedringer som Segregated Witness eller SegWit. Brugere betaler stadig mere i transaktionsgebyrer, end de burde, mens nogle hævder, at børserne fortsat fungerer som altcoin-kasinoer.

Montering af DeFi-svindel

Tilbage i februar rapporterede Cointelegraph, at DeFi drejede fra et nichemarked og bevæger sig mod almindelig adoption. På det tidspunkt var den samlede værdi af Ether (ETH) låst på markedet havde for nylig krydset milepælen på 1 mia. $.

I øjeblikket er den samlede værdi Låst i DeFi er næsten 14 milliarder dollars med et voksende antal projekter og protokoller, der tilbyder forskellige tjenester såsom udlån, derivater og betalinger, blandt andre. Faktisk var væksten på DeFi-markedet i 2020 så enorm, at transaktionsvolumener på decentrale applikationer steg med 1.200%ifølge data fra DappRadar.

Brugerretention, en gang en stor bane af DApps, gav plads til konsekvent protektion, da DeFi “degen” -kulturen opstod i sidste halvdel af 2020. Selv decentraliserede børser så registrere handelsvolumener, især under tredje kvartal af året.

I juni, Compound Finance introducerede likviditetsminedrift, åbning af afgrødeproduktionens sluseporte. Mens bemærkelsesværdige DeFi-skuespillere rullede ud projekter, der forsøgte at sy sammen flere finansielle markeder, opstod der frynseprotokoller, der udnyttede hype i DeFi-arenaen for at bedrage investorer.

Fra mememønter til tæppetrækker og endda ondsindede kontraktkoder perfektionerede skurkeaktører konsekvent deres strategier for at afskaffe flere penge fra udbytterjagere i DeFi-rummet. På den ene side er automatiserede market makers eller AMM’er som f.eks Uniswap så rekordvolumener, men en betydelig del af denne handelsaktivitet var til støtte for disse “scamcoins” designet til at stjæle penge fra ofre.

Faktisk fremhævede Cointelegraph i flere tilfælde i løbet af året det stigende niveau af svig inden for DeFi-rummet der tilsyneladende truede med at overskyde de banebrydende præstationer i sektoren. Ifølge blockchain-efterretningsfirmaet CipherTrace, DeFi er nu den største bidragyder til kryptorelateret kriminalitet, på trods af et generelt fald i kryptokurrencytyverier i 2020.

Ifølge CipherTrace-rapporten er det samlede tab fra DeFi fra november hacket beløb til over 100 millioner dollars. Også 45% af alle kryptokurrencyhacks i første og andet kvartal var fra DeFi-arenaen, hvor andelen nu er tættere på 50% i anden halvdel af året, ifølge krypto-retsmedicinsk firma. Malcolm Tan, chefrådgiver hos DeFi AMM-tjenesten KingSwap, fortalte Cointelegraph om sin skuffelse over svindlere i sektoren og tilføjede:

”DeFi har potentialet til at ryste den finansielle industri gennem digital teknologi, men dens fremskridt hæmmes af svindlere og tæppeprojekter, der forårsager tab af aktiver og tro på samfundet. Indtil disse udstedelser er blevet udelukket, og investorerne og adoptere af DeFi mere sikkert og sikkert kan placere deres aktiver i DeFi, vil denne spirende industri ikke være i stand til at vokse væsentligt. ”

Flashlånangreb og direkte kryptotyveri

Som et voksende markedssegment er det måske ikke overraskende at se et par fejltrin undervejs, da legitime DeFi-projekter bevæger sig mod modenhed. Imidlertid har regelmæssigheden af ​​flashlånudnyttelser og andre former for opportunistiske profitangreb også været en kilde til bekymring i hele sektoren gennem året.

DeFi-udlånsprotokoller såsom MakerDAO, Forbindelse, dYdX og bZx alle led sådanne angreb, med de involverede enheder, der anvender flere iterationer af de samme opportunistiske profiteringsvektorer, der målrettede mod enhver fejl i systemet. Ved at drage fordel af problemer som midlertidige funktionsfejl i prisorakler eller netværksbelastning var disse angribere i stand til at udløse tvungne likvidationer af under-collateraliserede gældspositioner eller simpelthen dræne midler fra likviditetspuljer.

For Piers Ridyard, administrerende direktør for lag-en-DeFi-motor Radix, er sårbarheder i legitime projekter et endnu større problem for sektoren end svindlere og fortæller Cointelegraph: ”Mens der naturligvis er nogle dårlige aktører, som der er i enhver branche, er min opfattelse at størstedelen af ​​tabene er forårsaget af den grundlæggende kompleksitet i produktionen af ​​DeFi-applikationer. ” Han fortsatte med at tilføje:

”En lille utilsigtet fejl i kode kan medføre problemer, der resulterer i tab af millioner. Dette er ikke en dårlig skuespiller; det er bare en udvikler, der forsøger at få deres produkt på markedet hurtigt for at undgå at gå glip af muligheden. Det er ikke engang en afspejling af nogen udviklers dygtighed, bare det kompleksitetsniveau, de har at gøre med. ”

Tilbage i april, Den kinesiske DeFi-platform dForce led et hack på 25 millioner dollars da projektet ikke kunne beskytte sig mod en kendt ERC-777-sårbarhed. For nylig kostede Compound Finance sin afhængighed af centraliserede pris-oracle-feeds sine brugere omkring 52 millioner dollars i Dai-likvidationer da prisen på stablecoin nåede en præmie på 30% på Coinbase.

Bortset fra disse angreb, er der sket andre hacks på tværs af DeFi-rummet, hvor nogle er “sort svane” -begivenheder, og andre mere sandsynligt kan gentages, medmindre der tages formildende skridt. Selv DeFi-forsikringsselskaberne er ikke blevet sparet i angrebet med Nexus gensidig grundlægger Hugh Karp tabte 8 millioner dollars til en mistænkt hacker.

Måske endnu mere skuffende er, at på nogle projekter som Maker og Compound, the samfund stemte imod kompensation til brugere, der er berørt af disse begivenheder. På “Black Thursday” i midten af ​​marts mistede nogle hvalpejere 100% af deres sikkerhedsstillelse, da prisen på Ether faldt med halvdelen.

Kvælende kryptoregler

Mens dette år oplevede en fortsættelse af større reguleringsklarhed for kryptorummet, sikrede nogle regeringer, at det var et skridt fremad og flere skridt baglæns inden for kryptokurrencyregler. I Den Europæiske Union strenge standarder mod hvidvask af penge har set nogle udvekslinger tvunget til at forlade regionen på grund af de stigende omkostninger ved overholdelse forbundet med disse love.

Derudover ser stablecoin-regler ud til at være den næste slagmark mellem kryptoforslagere og regulerende agenturer. Næsten alle større mellemstatslige finansielle institutioner har udpeget stablecoins som det ene kryptomarkedssegment, der kræver opmærksomhed fra traditionelle portvagter.

Som en del af deres bestræbelser på at modvirke privatudstedte stablecoins arbejder mange lande nu på at skabe deres egne CBDC’er. Konsensus er dog, at de fleste af disse suveræne digitale valutaer er lidt mere end virtuelle ledsagere til national fiat.

I USA sponsorerede nogle demokrater i Kongressen for nylig et lovforslag kræver private stablecoin-udstedere at have banklicenser. Som svar hævdede mange inden for kryptorummet, at sådanne byrdefulde regler ville modvirke kryptostartups, hvilket efterlod stablecoin-feltet kun tilgængeligt for etablerede økonomiske eliter med dybe lommer.

Coinbase CEO Brian Armstrong rystede også den amerikanske kryptoindustri tilbage i november, da han hævdede, at finansministeriet arbejdede for at udvid Kend din kundebekræftelse til ikke-depotbøger. Flere store aktører i den amerikanske kryptoscene – herunder Jeremy Allaire, administrerende direktør for kryptobetalingsdragt Circle – er allerede forsøger at fraråde finansminister Steve Mnuchin fra at gennemføre en sådan plan.

Uden for USA slutter Indien året uden nogen konkret holdning til kryptoregler fra regeringen. Bortset fra Højesteret ophæver forbuddet fra 2018 på banker, der tilbyder tjenester til krypto-udvekslinger tilbage i marts, er der ikke opstået meget som regulatorisk klarhed for landets kryptosektor.

Kashif Raza, medstifter af det indiske blockchain-fokuserede advokatfirma Crypto Kanoon, fortalte Cointelegraph, at manglen på landets regering til at formulere en klar juridisk ramme for kryptovaluta-sektoren er en kilde til frustration for interessenter:

”Mange mennesker i Indien ser dette rum vokse fra hegnet. De ønsker at gå ind i dette rum, men er bekymrede for fremtiden for krypto i Indien. Den forvirrede reguleringsstatus i Indien dræber innovation i opstartsområdet, da det er meget svært for startups at overbevise en risikokapitalist om at investere i kryptorummet. For hver dag der går, mister Indien en mulighed i dette rum. ”

Udvekslinger langsomt til at vedtage Bitcoin forbedringsprotokoller

I juli Bitcoin rådgivning outfit Veriphi offentliggjort en rapport, der viser, at den ufuldstændige karakter af SegWit og vedtagelse af transaktionsbatching havde kostet forhandlere over 500 millioner dollars i ekstra handelsgebyrer siden 2017. Bortset fra SegWit og batching har mange store volumenbørser også endnu ikke tilbudt support til lag-to-protokoller som Flydende sidekæde og Lynnetværk.

Coinbase vedtog kun batching i marts, hvor virksomheden sagde, at brugergebyrer ville falde med 50% efter flytningen. Tidligere i december annoncerede Kraken, en anden amerikansk kryptobørs-tjeneste, planer om at støtte Lightning Network-skaleringsteknologi i 2021.

Kommentarer fra sociale medier om emnet giver enighed om, at børser foretrækker at være “shitcoin-kasinoer” i stedet for at understøtte vigtige Bitcoin-forbedringer. Tweeting om sagen tidligere i december, “Grubles”, en udvikler for Blockstream – et digitalt aktivinfrastrukturfirma – karakteriseret situationen med udvekslingsplatforme, der blokerer for Bitcoin-forbedringer som “altcoiner go-to move”. Ifølge Grubles er dette gjort for at skubbe folk mod altcoins: “Så når vi har lag-2, trækker du dine fødder, fordi det også skubber folk mod alts.” Samson Mow, Chief Strategy Officer for Blockstream, fortalte Cointelegraph om sagen:

”De fleste børser er mere optaget af at notere nye altcoins til at drive volumen snarere end at forbedre Bitcoin-infrastrukturen til deres brugere. Lyn- og væskeintegration er ikke særlig vanskelig, og Bitfinex CTO Paolo Ardoino har udtalt, at det kun tog ham et par timer at tilføje væske på grund af dets ligheder med Bitcoin. Som med SegWit, hvis noget kommer brugerne til gode, men ikke skaber øjeblikkelig indtjening, vil det blive lagt på backburneren. ”

Ali Beikverdi, administrerende direktør for den sydkoreanske baserede crypto exchange-implementeringstjeneste bitHolla, afviste også manglen på bredbaseret vedtagelse af Bitcoin-forbedringsprotokoller. “Bitcoin sidder fast med sin nuværende codebase, og meget lidt er blevet tilføjet til det,” fortalte Beikverdi Cointelegraph og tilføjede:

”Mange af de nye ændringer med taproot, schnorr-signatur og mange andre seje funktioner er endnu ikke tilføjet produktionssoftwaren. Det blev engang formodet at være en åben finansiel protokol til at definere penge, men det konservative tempo har gjort det mere til et gammelt skoleaktiv til kun investering. ”

På trods af dette har 2020 generelt været et skelsættende år for kryptorummet, med en flod af institutionelle investeringer og en voksende følelse af kryptokurver er en mere moden aktivklasse. Det nye år lover at være en afgørende for branchen, hvor DeFi og digitale bankers digitale valutaer sandsynligvis vil være hovedfokus. Det er dog også vigtigt at huske de måder, hvorpå kryptoindustrien ikke gjorde gennembrud i 2020 og måske lære en lektion af det.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here